Leo Pleysier te gast in onze leesgroep

Nieuwsjes uit Mortsel-Berchem

Leo Pleysier te gast in onze leesgroep

Gepubliceerd door Dirk Vermeiren op 10 oktober 2024 om 11:00
0 reacties

Leo Pleysier, auteur te gast op onze leesgroep op dinsdag 8 oktober '24, toonde zijn grote tevredenheid over deze ontmoeting. Lees een verslag als bijlage bij dit bericht.

Leo Pleysier, auteur te gast op onze leesgroep, toonde naderhand zijn grote tevredenheid over deze gastvrije ontmoeting.

Daarin had hij zijn schrijversintentie duidelijk geformuleerd als "bijzonderheden over gewone onopvallende mensen" in taal weergeven. Taal in zijn oeuvre is gewone omgangstaal, Nederlands-met-wat-rek, die je zo in de mond van acteurs kan leggen. Het stelt hem in staat, zoals in 'Klokgelui', diverse taalregisters te bespelen en, nog meer als 'luisteraar/luistervink' dan als 'spreker', de juiste woorden op de juiste plaats neer te zetten.

Dat is voor hem veel belangrijker dan vele woorden te gebruiken (een antwoord op de dikwijls gestelde vraag waarom zijn romans zo 'kort' zijn). Belangrijk is ook dat hij doelbewust niet pittoresk wil overkomen en breekt met de conventionele heimatschrijvers, hoe authentiek zijn personages ook tot leven komen, geworteld in het Vlaanderen van vandaag.

Lees een vollediger verslag van deze auteursontmoeting als bijlage bij dit bericht. In onze Fotogalerij vind je een fotomontage van deze ontmoeting.

Documenten

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Taalniveau Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


Reacties

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.