Over Davidsfonds Academie: Opera uit het land van de opera

12 okt t/m 07 dec
Mortsel - CC Zaal 't Parkske

Davidsfonds Academie: Opera uit het land van de opera

Italië als bakermat: tijdens de renaissance ontstaat de opera. Het genre ontwikkelt zich, ook over de landsgrenzen heen.

Van donderdag 12 oktober 2023 om 14:00 uur t/m donderdag 7 december 2023 om 16:00 uur

Wie “opera” zegt, denkt dikwijls spontaan: Italië. Hoe komt dat? En is dat terecht? Zonder twijfel is Italië de bakermat van het genre, en de paden waarlangs het zich ontwikkelde, vertonen grillige bochten en inspirerende ironieën. Die paden volgen is een avontuur dat Johan Uytterschaut met jou aangaat. Beklijvende ontdekkingen zijn gegarandeerd.

De kruispunten die geleid hebben tot de ontwikkeling van het opera-genre in de andere Europese landen krijg je er zomaar bij.

Speker

Johan Uytterschaut is eredocent opera aan LUCA School of Arts - Campus Lemmens en is docent voor Davidsfonds Academie. Als musicoloog en zanger weet hij als geen ander het publiek in te wijden in de geheimen van de muziek. Dat doet hij ook met verve als inleider van de voorstellingen van Opera in de cinema in Kinepolis.

Locatie (zie tabblad)

(Tekst overgenomen van Davidsfonds Academie, 04.06.'23)

Prijzen

Ticket Prijs
Ledentarief € 64,00
Standaard € 79,00

Reserveer je deelname rechtstreeks op de webpagina van Davidsfonds Academie onder deze link: https://www.davidsfonds.be/academie/taal/detail/4502/opera-uit-het-land-van-de-opera-italie-als-bakermat#Over

Telefoon: 016 310 670 (DF Academie) 

Labels: Kunst & CultuurMuziekCursus4 sessiesVoorkennis vereistActiviteit