Over Leesgroep bespreekt 'Lichtjaren' van James Salter

Welkom bij Davidsfonds Mortsel-Berchem!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in Mortsel en Berchem? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze algemene nieuwsberichten & de laatste weblog-nieuwtjes; kijk naar foto's in onze galerij en maak kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!
14 mei
Mortsel - CC Zaal 't Parkske

Leesgroep bespreekt 'Lichtjaren' van James Salter

Met onze formule 'één boek van een auteur (m/v)' bespreken we vandaag: Lichtjaren van James Salter (Locatie: Parkske, GVL).

dinsdag 14 mei 2024 van 14:15 uur tot 16:00 uur

In het oeuvre van James Salter (1925-2015) is Light Years uit 1975 een van de hoogtepunten. Het verhaal zelf is eenvoudig: architect Viri is iets te ambitieus voor zijn kunnen, Nedra is altijd teleurgesteld omdat een gewoon leven niet aan haar wensen beantwoordt. Ogenschijnlijk leiden ze toch een gelukkig gezinsleven met dochters Franca en Danny. De ouders gaan wel beiden vreemd, waardoor de barst in hun huwelijk uiteindelijk tot de scheiding leidt. . "Is dit het/was dit het?" - zijn de vragen die de hoofdpersonages aan zichzelf stellen. Zo observeert en formuleert de auteur in korte, rake, zinnen.

Vanzelfsprekend mag je in de leesgroep ook de andere werken aanraden! Je vindt het volledige jaarprogramma van onze leesgroep onder 'Weblog' (gepubliceerd 6 juli '23).

Info: Frank Kloeck, 0473 428 928, frank.kloeck@live.

Bibliotheekcatalogi online:

Mortsel > vind het boek in bibkwintet: https://mortsel.bibliotheek.be 

Districten van Antwerpen: https://antwerpen.bibliotheek.be 

We komen nu al een tijdje samen in een zaaltje op de benedenverdieping van 't Parkske, Edegemsestraat 26, 2640 Mortsel.

Prijzen

Ticket Prijs
Kansentarief per sessie met UiTPAS Mortsel € 0,30
Standaard per sessie € 1,50

Houders van de Mortselse UiTPAS-met-kansentarief genieten elke sessie van het verlaagde tarief; twee dagen vooraf aan te vragen via <mortselberchem.davidsfonds@gmail.com>

I.s.m. UiTPAS (je kan bovendien een extra punt gaan sparen aan de terminal in de bibliotheek).

Labels: LiteratuurLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitliteratuurUiTPAS