Over Kunstwandeling: Vlaamse meesters uit de schaduw

Activiteiten van Mortsel-Berchem

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed in Mortsel en Berchem? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

04 feb
Antwerpen - Put Quinten Matsijs

Kunstwandeling: Vlaamse meesters uit de schaduw

Welkom in de stad van de barokke grootmeesters, Rubens, Van Dyck en Jordaens. Maar ook van hun leermeesters Otto Van Veen en Adam Van Noort.

zondag 4 februari 2024 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Welkom op deze stadwandeling rond de barokke grootmeesters, Rubens, Van Dyck en Jordaens, maar ook hun leermeesters Otto Van Veen en Adam Van Noort.

Vandaag kan je hier nog altijd hun schilderijen zien en bewonderen, talrijke daarvan op die plaatsen zelf waarvoor ze bedoeld zijn. Voor religieuze taferelen zijn dat de kerken maar het begrip 'museum' bestond ook al in de 17e eeuw.

Deze wandeling - exclusief voor leden van onze afdeling - is een try-out van een nieuw wandelproject. We bezoeken selectief en volgens beschikbaarheid een of meerdere kerken en/of musea (breng je MuseumPASS mee !), waarvoor de bijdrage de toegang kan dekken.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Kansentarief met UiTPAS Mortsel € 1,00

Info en reservatie: Dirk Vermeiren, via
<mortselberchem.davidsfonds@gmail.com>

Bijdrage in de kosten voor de toegang museum of kerk; breng je MuseumPASS mee !

OV vanuit Mortsel/Berchem naar afspraak:  tram 7 halte Katelijnevest, 15 premetro Groenplaats - we beginnen aan het standbeeld van Rubens.

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstZingeving1 sessieNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitBezoek met gidsWandeling met gidsSchilderkunstkerk