Over Vier elementenwandeling 'Aarde en Water': Grote Schijn en Ertbrugge

Activiteiten van Mortsel-Berchem

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed in Mortsel en Berchem? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

03 dec
Mortsel - Luithagenlaan

Vier elementenwandeling 'Aarde en Water': Grote Schijn en Ertbrugge

Lang miskend als rivier, maar ze gaf haar naam aan een nieuw park in Deurne: Park Groot Schijn.

zondag 3 december 2023 van 13:30 uur tot 17:00 uur

“Het (of De?) Schijn”: lang miskend als rivier, destijds berucht maar in werkelijk­heid het water dat het Rivierenhof bevloeit. Sinds 2018 is het gebied ten oosten daarvan in volle ontwikkeling als Park Groot Schijn. Tegelijk wordt dit natuur­gebied, net zoals het noordelijker gelegen Ertbrugge bedreigd door de aanleg van de A102, een geplande verbinding tussen Wommelgem en Ekeren.

Locatie: de wandelgroep spreekt af aan de hoek Luithagenlaan/Jozef Hermanslei in Mortsel (Luithagen, grens Berchem).

EXTRA: onder tab Materiaal vind je het voorgestelde parcours, enkele wetenswaardigheden en de route naar bestemming (update 30.11.'23)

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Wandeling van circa 8 km. Iedereen welkom; wandelschoenen aangeraden. Deelname is gratis. Eigen vervoer of kostendelend medepassagier aan 10 ct/km.

Info en organisatie: Dirk Vermeiren
mob 0474 715 814

mortselberchem.davidsfonds@gmail.com

Labels: Ontspanning & Ontmoeten1 sessieSociaal tariefActiviteitWandeling met gidswandelingnatuurwandelingCultuurregio Antwerpen