Over Davidsfonds Academie: Democraten vs. autocraten. 200 jaar strijd tegen de Russische alleenheerschappij

Activiteiten van Mortsel-Berchem

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed in Mortsel en Berchem? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

07-14 mrt
Mortsel - CC Zaal 't Parkske

Davidsfonds Academie: Democraten vs. autocraten. 200 jaar strijd tegen de Russische alleenheerschappij

Emmanuel Wagemans relativeert de bewering dat de Russen mak zijn en zich niet (durven) verzetten tegen een autoritair bewind. Het Rusland van de 18e tot de 21e eeuw kent wel degelijk een traditie van verzet tegen de autoritaire of dictatoriale heersers.

Van donderdag 7 maart 2024 om 14:00 uur t/m donderdag 14 maart 2024 om 17:00 uur

In tegenstelling tot de bewering dat de Russen mak zijn en zich niet (durven) verzetten tegen een autoritair bewind, bestaat in het Ruslan van de 18e tot de 21e eeuw wel degelijk een traditie van verzet tegen de autoritaire of dictatoriale heersers.

Emmanuel Waegemans, em. hoogleraar Slavistiek (KUL), spitst zich toe op de literatuur en cultuur en de rol die zij speelden in het verzet tegen het regime van de tsaren én van de rode commissarissen. Zijn betoog maakt duidelijk dat we ook vandaag de Russische politiek en de agressie beter kunnen boycotten, maar dat we de cultuur moeten sparen en steunen.

Link naar de webpagina van Davidsfonds Academie (voor registratie)>
> DF Academie: Democraten vs. autocraten

Praktisch: wegens de valse start op 29 feb., gaat de cursus door op de afgesproken 7 en 14 maart,van 14:00 tot 17:00 u.; met dit extra uur halen we eerste sessie in. Alle deelnemers werden ingelicht.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 52,00
Standaard € 67,00

Deelname: €67 (niet-leden)/€52 (DF-leden), koffie en digitale syllabus inbegrepen.

Info DF Academie: 016 310 670

Info lokaal: Ludo De keersmaecker
mob 0468 100 288; mail: <ludo.de.keersmaecker@telenet.be

 Houders van UiTPAS Mortsel of andere Vlaamse regio kunnen een punt sparen.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijLiteratuurPolitiekLezing2 sessiesNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2RolstoeltoegankelijkActiviteitWereldliteratuurDavidsfonds Academie